fredag 7 november 2008

Retro hos mamma

Hemma hos mamma och Tomas kan man hitta mycket retro, och faktiskt mycket i min och Johans smak. Den bruna kannan är dock något som vi själva fyndade på en loppis.



Design: Stig Lindberg, "Domino" från 1955


Design: Stig Lindberg, "Berså" 50-tal


Design: Uppsala- Ekeby "Safari"


Våran egna kanna; Inte säkra men liknar
våra Vereco koppar och fat


Mintgrön Kobratelefon, mums!


Äggkoppar från 1959


Askfat "Lorenz"

Tändsticks-etui från Siltbergs Bilaffär Visby


Det kommer fler bilder på mumsiga ting! Jag tror att jag ska stjäla med mig lite prylar från mamma när vi flyttar ;)
Tomas har dessutom, i sitt "pojkrum" i källaren en hel hög med roliga LP-skivor som man också kan fota om man vill :) Vi får se vad som hinns med, mycket nu med jobbsökande *suck*

Wish me good luck!

tisdag 4 november 2008

Home again

Nu är vi på ön igen. Och här är det mycket varmare och mer höst än i Småland, ingen snö här inte! :)

Skönt att känna den salta och friska havsluften igen.

Idag kanske jag hinner med att ta lite nya kort och lägga upp, men vi får se. Först ska alla våra bagar med kläder packas upp, och det är inte lite! :S Man kan tro att vi ska flytta in i ett helt hus.
Vi åkte förbi huset som vår lägenhet ligger i igår, det var superfint! Trodde det skulle vara ett gammalt slitet trähus men det var ett, nog nyligen renoverat, fräscht putshus. Där kommer vi att trivas hur bra som helst tror jag!


Jag vill också tacka Annalunda för min första och superfina utmärkelse *stolt*

Tusen tack! :)

Min första utmärkelse!


söndag 2 november 2008

Hej då, fastland!


Idag
åker vi till Gotland. Vi får dock inte tillgång till lägenheten förens om några veckor så sålänge får vi stå ut med att bo hos min mor eller far.
Så lägenhetsbilder dröjer lite. Men jag kommer nog att vara på och riva i flyttkartongerna nu innan, och ta kort på lite inredningsprylar.
Så att det kommer upp lite bilder här på bloggen i alla fall.

Igår var vi nere i Karlshamn och hälsade på Johans farfar. På vägen dit, bara strax utanför Tingsryd, så såg vi något häftigt i en av trädgårdarna vi åkte förbi. De hade en gammal vit Volkswagen "bubbla" stående på gräsmattan ut mot vägen. De hade billyktorna tända, så att den fungerade som trädgårdsbelysning och dekoration! Häftigt men egentligen inte speciellt snyggt, bubblan var ganska sliten. Men roligt att man vågar sticka ut :)
Tre pluppar till dom :)