fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar!

Glad och trevlig midsommar på er allihopa! Hoppas att ni har lika fint väder som vi, här på Gotland. Hade det slutat blåsa hade det varit en toppen dag, men man kan väl inte få allt?

pinup

Vi inväntar några vänner så blir det grillning och annat gott att äta ikväll, kanske kubbspel om vi får tag på ett kubb (nej, alla gotlänningar har faktiskt inte ett kubb!). Lite gott att dricka blir det också förstås, men jag sparar mig till imorgon då det är födelsedagskalas för vännen Felicia.

Ha det gott!

Tjingeling

måndag 15 juni 2009

Magic

Ojojoj, nu var jag seg med att uppdatera här igen. Jag har fått påminnelser av nära och kära att nu får jag faktiskt ta och skriva något nytt. Och självklart har man lite nytt att skriva om när man har varit upptagen med annat i 10 dagar. Det blir ett blandat inlägg med vad jag har gjort, och vad som har hänt.. Här är min vecka:

I tisdags började veckan för mig egentligen, då satte alla aktiviteter igång. Då tog en av de tjejer som jag gjorde balfrisyr på studenten, och jag och min vän Felicia var där och såg utsläppet. Sedan åkte vi hem till våran andra vän och grillade med ännu fler vänner och drack gott och skrattade gott och mådde gott. Vi gick sen ner på krogen där studenterna firade för fullt, men av någon anledning så verkade vi som varit och grillat innan fira mest av alla!? Och dagen efter mådde vi inte lika gott längre..

utsläpp Studenterna släpps ut i friheten 

tårta

Och det bjöds på tårta..

fotograf

Även fotograferna (Felicia och jag) fick oss en bit!

FeliciaSandra

Sen var det dags för grill och kalas, och jag och Felicia var redo. Men resten av bilderna från kvällen är hemligstämplade ;)

Onsdagen, Dagen efter, lite trött och sliten i kanterna så gjorde jag min “styvsysters” baluppsättning, inte studentbal utan “sluta-nian-bal”. Eller vad man nu vill kalla det. Väldigt fin blev hon i alla fall! =)

My

Ytterligare lite senare och lite tröttare samma onsdag, skulle vi på veckans stora händelse på Gotland. Kanske till och med månadens stora händelse.. Joe Labero var här under sin tältturné och förtrollade Visby ännu mer än vad staden redan är förtrollad. Det var väldigt spännande och verkligen en upplevelse, han är väldigt underhållande och bjuder på sig själv och inte bara magi.

Denna onsdag var även Johan och min 1,5 års dag tillsammans =) Så det blev en ännu mer magisk dag för våran del.

LoveLove was in the air 

På torsdagen var det först jobb som gällde, sen på kvällen överraskade jag Johan med att ha bokat biobiljetter till en biopremiär. Väldigt mysigt.

Fredag så var det mera jobb, och sen hem till mammas mans bror och fira hans födelsedag med smörgåstårta och annat gott! Och efter det ett glas eller två på staden med mamma, hennes man och Johan. Och hyfsat tidigt i säng när man ska upp och jobba dagen efter.

Lördag var det ännu mera jobb, och efter jobbet åkte Felicia, Emma och jag på studentskiva med ännu mera god mat och dricka. Men det tog ett tag för oss att komma dit, haha..vi åkte X antal mil vilse, och irrade omkring på gotländska landsbygden. Vi vågade inte stanna och fråga om vägen vid någon gård heller, för då hade de suckat och sagt på riktigt bred gotländska som de gör på sudret: “stadsboar!”. Men efter mycket om och men, och många skratt och vimsigheter, så kom vi fram. Ungefär 45 minuter sena! =)

studentskivaStudentsyskon

studenttårta

Studenttårta

Sen igår, söndag, så blev det äntligen vilodag! Film, mys, grilla och slappa. Välbehövligt kan jag säga efter en lång men rolig vecka!

Nu har ni fått en rejäl uppdatering av vad jag har haft för mig under de senaste dagarna! =) Jag ska försöka att inte dröja så länge till nästa gång...

summertime Vi får hoppas att sommaren kommer på riktigt efter midsommar!

Tjingeling

Bilder lånade från:

http://www.flickr.com/photos/61779764@N00/2987458081/

http://www.thepinupfiles.com/buell.html

http://www.thepinupfiles.com/lind.html

fredag 5 juni 2009

My new Blue suede shoes!

Dom är dock inte i mocka men nya, blå och skor är det jag pratar om. Igår eftermiddag var jag och Johan en sväng på staden efter jobbet, och självklart fyndade man massor, men kunde bara köpa en bråkdel. Men glad för det blir jag ändå! =)

shoes

Jag blev kär i dem från första stund jag såg dem i skyltfönstret i en butik som heter Tiara på Adelsgatan i Visby. Sen har jag gått och trånat varje gång jag gått förbi där till och från jobbet. Lagom kul att tvingas gå där fram och tillbaka nästan varje dag =P Så igår tog jag med mig Johan som smakråd och han tyckte absolut att jag skulle köpa dem, skönt med en kille som inte suckar när man vill köpa ännu ett par skor! hehe Och den vita och blå varianten blev det, de fanns även i gult och svart men tyckte att de här var lite lättare att matcha till.

Sen hittade man ju självklart annat där på Tiara också, två Rolling Stones T-shirts fick det bli.

t-shirts(Det är kattens svanstipp ni ser högst upp i bild, hon ville inte flytta på sig)

backT-shirten till höger på den övre bilden har ett tryck på baksidan som ser ut såhär. En tre år gammal T-shirt har jag tydligen köpt ;) 

Jag undrar hur alla studenterna mår idag, de tog nämligen studenten igår och det var ett himla liv. Här i Visby så åker alla klasser runt med varsitt stort traktor- eller lastbilsflak (det gör man på många andra ställen också, jag vet) som de dekorerat efter eget tycke. Och där festar de hela eftermiddagen och kvällen tills det är dags att gå ut på krogen vid tolvtiden. Och det värsta är att de åker runt, runt i Visby och vi bor precis där de liksom vänder och åker tillbaka åt andra hållet, så vi hade en hel del dunkande, vibrerande, skrålande, skrikande vagnar som brummade förbi på vägen utanför ända till ganska sent.

studentDet var inte så fasligt länge sen jag och Johan tog studenten, men det känns som om det var igår. Här ser ni våra snygga studentskyltar. Jag är inte blodig, det är mammas läppstift! Och så har de varit snälla och skrivit under “Jag ska bli stylist” Vilken ironi =P Och Johan, han trivs bättre dääär, där han kan..sniff, sniff..lukta på blommornaa.. Sötnöt!

I Växjö där jag tog studenten åkte vi vagn ungefär en eller två timmar, sen åkte alla studenter hem till sitt och hade studentbjudning med hela tjocka släkten. Här på ön har man studentbjudningen en annan dag än studenten. Är det kanske för att farmor och gammelmoster inte vill se sin yngre släkting odrägligt onykter och ändå champagnedrickandes?? Ingen aning..men jag hade nog hellre haft hela studentdagen tillsammans med klassen, det var ju ändå kanske sista dagen som man såg många av kompisarna..Och så blev det, tyvärr =(

Men Grattis till alla som gått ut och lycka till i friheten och framtiden!

Lite passande musik innan vi slutar..

Tjingeling

onsdag 3 juni 2009

Kattsingen också..

Seffe heter katten som bor hos oss ett tag, för den som inte vet det sen tidigare =) Hon har varit innekatt, men här hos oss kan hon gå ut, och det gör hon gärna. Fast lite läskigt är det, så man måste hela tiden vara på helspänn! Här är lite bilder från hennes utomhusäventyr.

seffe1Här ser ni Smygis-Seffe..

seffe2

..som hör minsta lilla ljud..

seffe8

..och alltid är på sin vakt..

seffe10

..men..

seffe9

..som inte såg kameran??

Ett som är säkert är ändå att…

seffe11

..Seffe är mästare på att slöa!

 

Får det lov att vara lite härlig musik såhär på en lill-lördag?

Tjingeling

måndag 1 juni 2009

Juni och bal på slottet

june“Pensive maiden fondly dreaming

Or should one say perhaps you’re scheming

For all your poise and air detached

Each escort finds he’s soon despatched!” 

Underbara juni, den första “riktiga” sommarmånaden på året! Och med den kom solen och värmen på allvar hit till Gotland.

Igår var det studentbal och jag tyckte nästan synd om alla pojkarna i sina smokingar, frackar och kostymer i den värmen! Runt 25 grader i skuggan tror jag att jag hörde någon viska när man var nere i Almedalen och tittade på kortegen, alla vackra klänningar, frisyrer och de ovanligt uppklädda pojkarna =)

Jag hade ju “mina” två tjejer som jag gjorde frisyr och smink på, och de blev så söta, så söta. Den första tjejen, vi kan kalla henne Amanda, kom klockan halv åtta på morgonen och jag satte genast igång att sätta upp, locka, spraya, locka lite till och spraya ännu mer och tillsist avsluta med en lätt men snygg makeup. Små rosor skulle också i frisyren, som skulle matcha hennes röda klänning. Resultatet blev såhär:

12

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Den andra tjejen, som  vi kan kalla Emma, kom två timmar senare och då lämnade Amanda salongen och begav sig hem för att sätta på sig stassen. Då börjades det återigen att sättas upp, locka, spraya, locka lite till och sprayas ännu mer för att tillsist avsluta med en lätt men vacker makeup. Och blommor skulle det i även i denna frisyr, som skulle matcha de vita och silvriga accessoarerna som skulle bäras till den lila/rosa klänningen. Resultatet blev såhär:

1

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Det var riktigt roligt att få göra dom här söta tjejerna ännu sötare (om det nu egentligen är möjligt?) och jag hoppas att de kände sig lika vackra som de var! Efter att de båda var klara och hade begett sig hemifrån vår lägenhet var det då dags för oss att traska ner till Almedalen för att invänta kortegen med alla otroligt snygga bilar. Där kunde man verkligen stå och dregla…

1

En riktigt vass..

2

En riktigt söt..

8

Den här är bara så fin, brukar stå utanför gamla fiket inte långt ifrån där vi bor..

7

Pink Lady..

5

Och pappsen var med och körde i kortegen med sin Jagga såklart!

6

En av tre eller fyra stycken bilar i kortegen som var tvungna att få lite hjälp på traven sista biten! Tur att det finns starka karlar ibland..

9

De här två fick stora applåder när de anlände till Almedalen. Kavaljeren hade då skjutsat sin baldejt på cykel genom hela Visby i stekande hetta i kostym. Strongt och häftigt gjort tycker jag!

4

Amanda och hennes baldejt i kortegen..

Emma missade vi tyvärr i kortegen då deras bil med årgång 1947 hade stannat innan de kommit ner till Almedalen. De fick då rulla bilen åt sidan och så fick hon och hennes baldejt hoppa in hennes pappas bil som han som tur var körde Emmas syster i, i samma kortege! Men vi hittade i alla fall både Amanda och Emma med sina baldejter senare i vimlet och minglet i Almedalen bland alla champagnedrickande balfolk.

5 4

Så tjusiga var de alla fyra! Och middagen hölls i kongresshallen Visby Strand nere vid hamnen, med utsikt över havet och solnedgången. Det var kanske ingen bal på slottet, men var nog inte så illa ändå..

Sen lovade jag ju er en bild på vardagsrummet med de nya sofforna och här har ni före- och efterbilder:

vardagsrum2Efter

vardagsrum 

Före

Nu ska det lapas sol..

Tjingeling