lördag 19 december 2009

Lägenheten

Nu kommer här äntligen lite före- och efterbilder på lägenheten! OBS: Vi är inte klara med inredning och sådant så ni får tänka att det inte kommer att vara så tomt på väggar ovs. Mycket är lite “provisoriskt” inrett än så länge..

 

Före (Vardagsrum)

Ljusgul tapet ifrån sent 90-tal, tidigt 2000-tal.

Vardagsrum

Efter

Vitmålade väggar, vi ska måla någon fondvägg senare när vi bestämt oss för en färg. Men det blev i alla fall mycket fräschare!

 

Före (Sovrum)

Ljusgrön tapet (syns inte så bra på bilden) ifrån sent 90-tal, tidigt 2000-tal.

sovrum

Efter

Ljusgråa väggar med en härligt grön fondtapet, i lite 60-70-talsstil. (Marilyn Monroe-tavlan sitter lite högt upp då vi ska få upp sänglampor under =P )

Tapeten

 

Före (Hall)

Ljusblå sliten och smutsig tapet ifrån sent 90-tal, tidigt 2000-tal

hall

Efter

Vitmålade väggar med en turkos fond. En garderob i hallen där vi hänger in jackor och skor har blivit en griffeltavla. Love it!

 

Före (Kök)

Fulgula väggar, fulbrunt kakel med bruna blommor, “fejk-marmor”-bänkskivor (märks det att jag nästintill hatade hur köket såg ut?)

kök

Efter

Borta är de fula gula väggarna, som istället blivit fräscht vita. Kaklet har bytts ut till vitt det med, och nya bänkskivor i massiv ek. Och nya knoppar till köksluckorna som förändrade hela luckorna helt och hållet (fast jag skulle ändå vilja ha nya luckor). Där “förebilden” är tagen ifrån går det in som en liten glugg där vi ska ha köksbordet (jag står liksom i själva gluggen och fotar), där har vi målat en fondvägg i svart och dekorerat den med lite ord i trä.

 

Så ser våran lägenhet ut efter en månads målande och lite tapetserande m.m. Vi vill så småningom även byta lite golv och så men det är bara lite framtidsplaner. Det är ju ändå bara en hyresrätt så vi vill ju inte kosta på allt för mycket i den. Fast vi har i och för sig inte lagt mycket pengar i renoveringen nu, det vi har köpt är fondtapeten till sovrummet. Resten har vi fått =) Snällt!

 

Nej, nu ska det förberedas för gästerna som kommer idag. Det blir ju lite minijulafton blandat med inflyttningsfest. Och så ska vi nog köpa ett köksbord idag också! Vi har hittills fått sitta i soffan framför TV:n och äta middag. Inte så kul att göra det varje kväll..

 

Ha en kanon helg!

Tjingeling

torsdag 17 december 2009

Välkommen vinter!

Äntligen så kom vintern hit till Karlshamn, och till nästan hela Sverige med för den delen. Snö, kyla och halka! =) Det sistnämnda kanske inte är det roligaste, men en vit jul hade ju suttit fint för en gång skull! Det känns som om det var länge sedan det var det sist. Så igår la det sig ett vitt härligt snötäcke över Karlshamn, och det ligger kvar, det blev inte bara slask och blött. Härligt, härligt.

 

Och nu är vi äntligen så gott som klara med lägenheten! Allt är ommålat och tapetserat i alla fall. Nu är det bara lite småfix kvar. Ska bytas handtag på garderober, målas lister, och sen inhandlas lite nya möbler och inredningsprylar. Sen är allt klart! Vi ville bli klara med målning och så till helgen, då vi får gäster och ska ha en riktig minijulafton nästan. Vi kommer att klä gran, ha julklappsbyte (i form av något roligt spel), äta mat tillsammans och sen festa till det lite också förstås. Ska bli riktigt mysigt!

 

Några bilder på lägenheten har jag inte just nu, sitter på salongen nu och uppdaterar och kameran med bilder ligger hemma. Men det kommer om någon dag, om jag sköter mig! =)

 

christmas card

 

Nej, nu kan man inte sitta här och lata sig. Ut och bygg snögubbar och ha snöbollskrig med er nu! =)

 

Tjingeling