måndag 1 juni 2009

Juni och bal på slottet

june“Pensive maiden fondly dreaming

Or should one say perhaps you’re scheming

For all your poise and air detached

Each escort finds he’s soon despatched!” 

Underbara juni, den första “riktiga” sommarmånaden på året! Och med den kom solen och värmen på allvar hit till Gotland.

Igår var det studentbal och jag tyckte nästan synd om alla pojkarna i sina smokingar, frackar och kostymer i den värmen! Runt 25 grader i skuggan tror jag att jag hörde någon viska när man var nere i Almedalen och tittade på kortegen, alla vackra klänningar, frisyrer och de ovanligt uppklädda pojkarna =)

Jag hade ju “mina” två tjejer som jag gjorde frisyr och smink på, och de blev så söta, så söta. Den första tjejen, vi kan kalla henne Amanda, kom klockan halv åtta på morgonen och jag satte genast igång att sätta upp, locka, spraya, locka lite till och spraya ännu mer och tillsist avsluta med en lätt men snygg makeup. Små rosor skulle också i frisyren, som skulle matcha hennes röda klänning. Resultatet blev såhär:

12

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Den andra tjejen, som  vi kan kalla Emma, kom två timmar senare och då lämnade Amanda salongen och begav sig hem för att sätta på sig stassen. Då börjades det återigen att sättas upp, locka, spraya, locka lite till och sprayas ännu mer för att tillsist avsluta med en lätt men vacker makeup. Och blommor skulle det i även i denna frisyr, som skulle matcha de vita och silvriga accessoarerna som skulle bäras till den lila/rosa klänningen. Resultatet blev såhär:

1

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Det var riktigt roligt att få göra dom här söta tjejerna ännu sötare (om det nu egentligen är möjligt?) och jag hoppas att de kände sig lika vackra som de var! Efter att de båda var klara och hade begett sig hemifrån vår lägenhet var det då dags för oss att traska ner till Almedalen för att invänta kortegen med alla otroligt snygga bilar. Där kunde man verkligen stå och dregla…

1

En riktigt vass..

2

En riktigt söt..

8

Den här är bara så fin, brukar stå utanför gamla fiket inte långt ifrån där vi bor..

7

Pink Lady..

5

Och pappsen var med och körde i kortegen med sin Jagga såklart!

6

En av tre eller fyra stycken bilar i kortegen som var tvungna att få lite hjälp på traven sista biten! Tur att det finns starka karlar ibland..

9

De här två fick stora applåder när de anlände till Almedalen. Kavaljeren hade då skjutsat sin baldejt på cykel genom hela Visby i stekande hetta i kostym. Strongt och häftigt gjort tycker jag!

4

Amanda och hennes baldejt i kortegen..

Emma missade vi tyvärr i kortegen då deras bil med årgång 1947 hade stannat innan de kommit ner till Almedalen. De fick då rulla bilen åt sidan och så fick hon och hennes baldejt hoppa in hennes pappas bil som han som tur var körde Emmas syster i, i samma kortege! Men vi hittade i alla fall både Amanda och Emma med sina baldejter senare i vimlet och minglet i Almedalen bland alla champagnedrickande balfolk.

5 4

Så tjusiga var de alla fyra! Och middagen hölls i kongresshallen Visby Strand nere vid hamnen, med utsikt över havet och solnedgången. Det var kanske ingen bal på slottet, men var nog inte så illa ändå..

Sen lovade jag ju er en bild på vardagsrummet med de nya sofforna och här har ni före- och efterbilder:

vardagsrum2Efter

vardagsrum 

Före

Nu ska det lapas sol..

Tjingeling

2 kommentarer:

Lilly Lee sa...

Vad duktig du är! Jättesnygga hår!

Tesstamente sa...

Men var har du lärt dig att göra så fina uppsättningar?? Tar dina talanger aldrig slut??