onsdag 27 maj 2009

Shoppa loss!

Det är vad vi har gjort, Johan och jag. Förra veckan köpte Johan ett nytt soffbord till vårat vardagsrum, på Farbror Fynd i ytterkanten av Visby. Det är faktiskt inte 50-, 60- eller 70-talsstil på det, utan orientaliskt. Vi har bestämt oss för att hålla vardagsrummet ganska modernt när det gäller möbler och sedan kanske inreda med lite små retroprylar, mixa lite helt enkelt.

vardagsrumNya bordet och gamla soffan 

Och i förrgår så beställde vi ny soffa, eller två stycken nya soffor rättare sagt. Idag har vi en hörnsoffa i skinn, men nu blir det istället två tygsoffor där en är 3-sits och den andra 2-sits. Så det blir ju nästan som en hörnsoffa ändå, utan hörn! =) Det är kul att inreda med lite nya saker. Vi bestämde oss för att istället för att lägga pengarna på resa och ha det trevligt utomlands, så lägger vi dem på att köpa nya möbler och ha det trevligt hemma. Alla ungdomar verkar ha så bråttom att komma iväg, bort, helst så långt bort det bara går..men vi känner att vi har all tid i världen (nästan). Man kan i alla fall vänta ett år eller två med att göra en långresa. (Det kommer bilder när soffan har kommit i helgen).

En ny film införskaffade vi oss också, med Johnny Depp i huvudrollen. Filmen heter Cry Baby och har en väldigt lustig handling, nästan ingen alls. Men rätt trevlig att kolla på ändå, då den såklart innehåller massa rockabilly och härlig musik! Ett tips om man inte vill titta på en komplicerad film där hjärnan måste vara med =)

cry baby

På söndag är det en stor dag för många studenter här på Gotland, det är inte självaste största dagen men det är bal! Och jag har fått förtroendet att göra två stycken balfrisyrer med makeup, väldigt roligt! Vi har gjort provuppsättningar och provsmink några gånger så att det ska gå fort på söndag, då båda två måste vara klara klockan tolv på förmiddagen. Och man längtar hemskt mycket tillbaka till sin egen bal och minns hur förväntansfull man var och hur vacker man kände sig.

….alldeles..alldeles..underbaar”

Tjingeling

Bild lånad från: http://www.posterpalace.com/images/ak/crybaby02os.jpg

7 kommentarer:

Miss Wink sa...

Men åh, Cry-Baby har ju handling i allra högsta grad!
Fighten mellan the Squares and the Drapes, Cry-Baby Walkers kamp för att vinna Allisons hjärta...
Synd att den svenska översättningen inte är den mest lyckade, det försvinner en del uttryck där som inte går att hitta motsvarighet till i svenskan.

Grattis till ett fint bord!

Miss Wink sa...

Så är det med alla John Waters filmer, pang på rödbetan! Och behöver man verkligen veta orsaken till allt? ;)

Annie S sa...

Jag håller med dig, resa hinner man nog göra, och dessutom så finns det ju så mycket skoj man kan hitta på hemma.

Åh, Cry Baby är så söt! :) En riktig John Waters-klassiker! Please Mr Jailer är förresten min favoritlåt ur filmen, så tack för att du la upp dem på bloggen!

Annie ~ Annalunda Ting sa...

Uj nu blir jag alldeles förvirrad...har varit på väg att ringa jag vet inte hur många gånger...men nu har lilla Alicia varit hemma här ett par dagar så mormor har haft fullt upp!!!!
OM inte jag ringer imorgon så kan väl ni....???????

Vad har ni gjort med det häftiga 50-talsbordet???

Kramis

PS: Nu är sarah inne i en "Jag saaaaaaaaaaaknaaaaaaaaar-fas" och det finns två personer i Visby som honsaknar alldeles förskräckligt...!!!!!

Aurélie Muller sa...

Cry Baby is my favourite movie! i adore!

skinsoffa sa...

Thank you so much for sharing...............Use this keyword for getting more knowledge about Tygsofforr | Tygsoffa furniture.click on this hypertext.

skinsoffa sa...

Thank you so much for sharing...............Use this keyword for getting more knowledge about Tygsofforr | Tygsoffa furniture.click on this hypertext.