torsdag 24 september 2009

Mini-roadtrip till FåröNatta

Här kommer då äntligen lite bilder ifrån våran impulsiva mini-roadtrip i lördags till Fårö och FåröNatta!

 

Vi kom på idén att åka ut till Fårö för att delta i FåröNatta ganska så sent på lördagskvällen, vid sju eller halv åtta någon gång. Systeryster kom och hämtade upp Johan och mig i mammas Volvo ungefär vid åtta. Då hade vi innan sett på nätet att det minsann skulle spela ett band på Kutens Bensin klockan nio, och färjan över till Fårö gick varje halvtimme. Så vi fick brått och tänkte hinna med färjan klockan nio, och bara missa några minuter av bandet (färjan över tar ca 5 min). Så först tog vi ut pengar, tankade och åkte ifrån Visby ungefär kvart över åtta.

 

IBilen 

Syster och Johan i framsätet, påväg till bankomat, vet inte vad Johan sysslar med..

Bensin

 

Tio i nio ställer vi oss sedan i färjekön i Fårösund, ca 6 snabba mil senare. lite åksjuk blev man på de kurviga landsvägarna i den farten. Men hann, det gjorde vi!

Och man märkte redan på färjan att det var spelning på Kutens..

 

Vrålåk

Fin bil med ett gäng medelålders raggare i som var lagom glada och högljudda! Tjoade och hade sig.. =)

Sedan susade vi av färjan och mot Kutens Bensin.. Där det var Wildfire Willie and the Ramblers som spelade.

 

Kutens

 

Tonight

UtanförKutens

 

Spelning

 

Jag fick lite bilder utanför och inne ifrån Kutens. Vi gick aldrig in helt där bandet spelade, det kostade 100 kr att gå in och det var fullt med turistande gotlänningar, och bland dom mycket pensionärer. Så vi kände att det inte riktigt var värt det, man får nog ta och åka dit en annan gång när det spelar något band där. Utan de arga armbågandes små tanterna.. Så därför är bilden på bandet väldigt suddig och dålig, jag står i dörröppningen bara och hade en hel busslast med pensionärer som skulle tränga sig förbi samtidigt som kortet knäpptes!

 

 

 

 

Men så bar våran lilla trip vidare till Ebbes, där de säljer ull- och skinnkläder, plädar, kuddar, plånböcker, vantar, mössor m.m, m.m.. Johan fyndade en plånbok i äkta skinn. Och jag köpte en glaskula som man hänger i fönstret och fyller med lite dekorationssand eller grus och sen sätter ett värmeljus i. Så lite “suvenirer” fick vi ifrån denna kväll.

 

Vi tog en snabb och värmande kopp kaffe på Ebbas, som ligger i anslutning till Ebbes. Sedan åkte vi till Sylvis döttrar, ett hembageri som bakar underbart bröd och gudomliga bullar och kakor! Syster köpte massa bullar till sitt födelsedagsfika, som ägde rum i söndags, och Johan och jag köpte bröd till söndagsfrukosten. Sen var det mening att vi skulle ha lyssnat på spökhistorier vid engelska kyrkogården klockan 11, men vi valde att ta färjan hem istället annars hade vi kommit tillbaka till Visby så sent. Men vi var nöjda ändå, vi hade ju ändå varit där och sett spektaklet!  Mycket folk, mycket bilar o bussar och många pensionärer som inte ville flytta på sig kan man väl sammanfatta kvällen =)

 

Tekaka Glada hembakta tekakor ifrån Sylvis döttrar åt jag och Johan till frukost på söndagsmorgonen..mums!

Magen blev lika glad som tekakan..

 

Nu ska jag klättra på stege och putsa fönster!

 

Tjingeling

1 kommentarer:

Erika sa...

Coolt ställe detdär, jag vill också åka dit någon gång. =)