måndag 23 mars 2009

Roligt ur Femina nr 46, år 1955

Nu har jag suttit och tittat lite i mina Femina tidningar igen, och man hittar alltid något underhållande.

femina

Denna tidning är nummer 46 och gavs ut 13 november, 1955, och kostade 50 öre!

colgate

Det finns många roliga annonser att titta på och faktiskt skratta lite åt. Tekniken har verkligen gått framåt lite här och var. Vad sägs som ett Colgate Shampoo? Jag skulle då inte vilja lukta Super Fresh Mint i håret ;) Såhär står det i annonsen: “Colgate Shampoo innehåller ej tvål utan en speciell ingrediens som lockar fram hårets djupaste glans och lyster.” Jag undrar vad det är för speciell ingrediens?

maxfactor

Maxfactor Hollywood har en skyddande cream-make-up, “Pan-stik”. “Stryk bara lite Pan-Stik på panna, kinder, näsa och haka..’klappa’ lätt ut det över ansiktet..och dagen har begynt med denna underbara känsla som en varaktig make-up ger.” Klappa?? Är den i stiftform som de säger eller i puderform? Man kan ju börja undra. Men dom hade i alla fall onekligen mycket elegantare annonser än vad vi har idag, tycker jag!

felix burkmat

Burkmat var en delikatess! Eller? “Felix gör det goda, godare!”

På tal om mat så finns det många gamla recept i dessa Femina tidningar, jättekul! Ska man ha 50-tals fest ska man absolut välja något tidsenligt.

mat

På lördagskvällar rekommenderar de några av dom här smårätterna:

  • Kall rostbiff med stekt ägg
  • Buljong med leverpastejsmörgås
  • Fisksallad

matsedel

Resten av veckan är det detta som gäller! Och för guds skull, glöm inte kaffet efter varje måltid.

sy

Mönstret till den här fina hängselklänningen kunde man beställa för 1,75 kronor per styck. Det bästa är att mönstret bara fanns i storlekarna 38, 40 och 42. På den tiden var man inte mindre än storlek 38? Trots de smala midjorna? Jag vill också kunna fuska så =) Det tråkiga med det här mönstret är att det inte finns kvar att beställa idag =( Hade jag absolut gjort annars, supersöt hängselklänning.

Tjingeling

1 kommentarer:

☆Cel'Dara☆ sa...

Sv: Ja det tycker jag verkligen att du ska göra. Se filmen alltså! :-)
Och tack så mycket för erbjudandet med personligt support, men nu hoppas jag verkligen att det inte ska strula igen på ett bra tag framöver. :-)