lördag 24 januari 2009

Pinups och gröna sköna kläder

Vi gjorde en snabbvisit på Toggas Byggåtervinning idag (ännu en rekommenderad "loppmarknad" att besöka på Gotland). Vi strosade runt lite och visst fanns det mycket fint att titta på. Det finns speciellt ett rum där det är lite mer sorterat, eller ganska mycket mer sorterat. Det är ett helt rum fullt med 50- och 60-tals prylar! Massor av fina bord, stolar, små teak-byråer och mycket annat. Allt arrangerat snyggt och prydligt, inte bara inslängt som på många andra loppmarknader.

Det var som att komma in i ett paradis för mig och Johan och vi gick där länge. Men vi insåg ganska snabbt att siffrorna på prislapparna var lite för höga för oss, tyvärr. Men drömma kan man alltid.

När vi precis skulle ge upp och åka hem igen så bara snubblade vi över en underbar väggkalender från 1965 med massor av fina pinuppor i. Den var uppsatt på väggen utan någon prislapp så det verkade inte som om den var till salu.

Samtal mellan Johan (J) och gubben (G) i affären:

J: Hur mycket ska du ha för almanackan där?
G: Ehum, jadu... (Går fram och tar ner almanackan, tittar och tummar på den länge) Jag vet inte, den är ju himla fin. Och sen är den ju amerikansk också. Hmm..
J: Säg ett pris.
G: Tja, alltså.. En sådan här får man ju inte tag på igen i första taget. Men, 150 kronor kanske. (Tar inte blicken från almanackan, man ser hur han lider av att någon vill köpa den av honom)
J: Du får 100 kronor på direkten.
G: Nej! 150 kronor, annars säljer jag den inte.
(Jag tittar på Johan och ger honom en blick som säger att vi bara måste ha den)
J: Du får 150 kronor då.
(Gubben ser ganska förvånad och samtidigt ledsen ut att vi vill ha den för 150, och när Johan tar fram pengarna och både dom och almanackan samtidigt byter ägare håller gubben i almanackan lite längre, som om han tvekar men släpper den sen)

Efter detta så nästan rusar jag och Johan ut till bilen så att inte gubben ska hinna ångra sig och springa efter. Den var så himla fin, och den passade så bra i våran allt mer växande retrohall. 150 kronor för en almanacka är inte så billig för oss som bara har en lön och ett litet studiebidrag i månaden, men vi hade ångrat oss så otroligt om vi inte hade köpt den så vi är väldigt nöjda med vårat köp! =)


Det enda som är slitet på almanackan är egentligen första sidan, alltså januari. De andra sidorna är felfria och nästintill kritvita.


Igår piffade vi upp lägenheten ytterligare. Jag fick ett presentkort på Växthuset Linds i Visby i julklapp och vi var där igår kväll och inhandlade lite nya gröna sköna kläder att smycka våra fönster och bord med. Min favorit är denna ni ser här under. Den står i vårat hallfönster tillsammans med våra retroprylar. Den passade så bra in där eftersom blommorna på tapeten nästan har samma form som bladen på växten.

Hoppas ni har en trevlig helg!
/Sandy

4 kommentarer:

Raggmunk sa...

Grattis till den fina almanackan, hoppas att vi får se resten av bilderna också =)

Anonym sa...

Snygg logga! Trevlig blogg, blir nog ett givande "utbyte"... :-)

Grandprix 63 sa...

Vilken underbar almanacka. Säljer du/ni den vidare. Det är ju mitt födelseår. Vill ha!

Kul blogg.

Annie - Annalunda sa...

Fy sjuttsingen så fint ni får det!!!!! Ni har verkligen känsla mina goa sötisar... Det stället måste vi åka till nästa gång!!!! Med stora plånboken... ;)

Sandy Sandy...upptäcker helt bestört att du inte följer min blogg.... *snyft snyft*

Kramis